Meme revizyonu ameliyatı oldukça kişiseldir, hastaya özel planlanır ve hastaların bilmesi gereken genel ve özel riskler içerir.
Anesteziye ait riskler, her ameliyat bölgesinde var olan kanama, seroma (sıvı birikmesi), yara hattının iyileşmemesi, enfeksiyon, kötü iz kalması gibi riskler bu ameliyat için de geçerlidir.
İmplant çevresindeki kapsülün sıkılaşması (kapsül kontraktürü) ve bunun neticesinde ağrı ve şekil bozukluğu gelişmesi, implantın kılıf kısmının yırtılmasına bağlı jel kısmın kapsül içine veya dokular arasına karışması ve enflamasyon yaratması, kalıcı ağrı, meme ucunda his değişiklikleri, ciltten görünür implant, implantın pozisyon değiştirmesi gibi komplikasyonlar meme revizyonu sonrasında karşılaşılabilecek başlıca durumlar arasında sıralanabilir.
Son dönemde implant ile ilişkilendirilen bir lenfoma türü (BIA-ALCL: Meme Implantı ile ilişkili anaplastik dev hücreli lenfoma) saptanmıştır. Bu nadir olasılığın sizin için geçerli olup olmadığı da doktorunuzla beraber konuşulmalıdır.
Ayrıca cilt döküntülerinden eklem ağrılarına ve kronik yorgunluğa kadar bir dizi semptom da dönem dönem implantlara bağlanmıştır.
Tüm bu bilgiler ışığında hastalar implantları ömür boyu taşıma olasılığının her hasta için aynı olmadığını, implantlara ait yukarıda belirtilen bazı riskler dışında hastalık, yaşlanma, kilo değişiklikleri vb nedenlerle şekil bozuklukları gelişebileceğini, aynı mevcut yaşadığı duruma benzer şekilde, implantların tekini ve ikisini değiştirmek veya çıkartmak için başka ameliyatlara ihtiyaç duyulabileceğini anlamalıdır.
Hastalar doktorunun uygun gördüğü periodlarda kontrollerini aksatmaması gerektiğini, klinik değerlendirmeye ek olarak gerekli durumlarda ultrason veya MR gibi görüntüleme yöntemlerine başvurulacağını bilmelidir.